מעודד השתייה מספר אחת, המכשיר שאף בית כבר לא יכול בלעדיו. מתקן המים תופס את נחלתו הלגיטימית בבתי ישראל ומציע מזיגת מים נקיים ואיכותיים לשתייה קרה, חמה, פושרת או מוגזת. אם עד לפני שני עשורים התעקשו מתקני המים השונים להיכנס הביתה תוך שהם עומדים בצורה בלתי יעילה במקום לא נוח ומשפיעים בצורה לא נעימה על העיצוב, היום הם מעוצבים, קומפקטיים, זריזים ואסתטיים וניתן לרכוש אותם במבחר צבעים, צורות ופונקציות פעולה. בדרך כלל אתם יוצרים קשר עם נציג החברה שאתם רוצים לרכוש ממנה בר שתיית מים, מתאמים התקנה ומתקינים מטעם החברה יגיעו ויחברו את המכשיר אל הנקטר של הטבע.
מחברים לבד וחוסכים בהתקנה. האמנם?
אלא שבלא מעט מקרים אתם יורשים מתקן ישן מהורים, חברים או אפילו רוצים לחבר את הישן מהבית בבית העסק שלכם או מסיבה כזו או אחרת מנתקים את המכשיר ולכן זקוקים לחיבור מחדש. כאן הזמן לומר שהתקנה נכונה חיונית מאוד לחיי המכונה והתחזוקה שלה לטווח ארוך. יחד עם זאת, ההתקנה עצמה לא אורכת זמן רב מידי, כלולה בכל מקרה ברכישת המתקן עצמו ולא תלויה בדגם שברשותכם או בפעולה מורכבת. לכן טוב תעשו אם תזמינו התקנה מקצועית שניתנת מאת אדם שהוכשר בדיוק למלאכה זו.
מוצאים את נקודת המים
וודאו שקיבלתם את כל חלקי המכשיר ובדקו שיש התאמה לרכיבים מול נקודת המים המסתתרת מתחת או מעל השיש שדרכה יעבור צינור המים. מאחר ומתקן מים מתחבר לצינור זרם המים בבית, אם הנקודה שלו נמצאת מתחת לשיש עליכם לקדוח חור להעברה ולכן יש לוודא שהוא נקדח בצורה אסתטית שלא מייצרת נזקים לבית, נזילות, עובש וכו’. המתקין המקצועי יוצר חור מדויק ומשתמש גם במכשיר הקרוי מקטין לחץ מים המתחבר לצינור בכדי למנוע התפרצות מים.
סנן ולעניין
המסנן או הפילטר שלכם הוא סוגיה מרכזית מאוד בכל בר מים באשר הוא ומטרתו היא לשמור על מי השתייה שלכם נקיים ובריאים בכל רגע נתון. במקומות שונים במדינה כאשר מתקבלת הודעה על זיהום חמור, נאלצים תושבי הסביבה לסגור ברזים ולהימנע משתיה מהברז. מנהג זה שחזר על עצמו במספר מקומות שונים בארץ בעשורים האחרונים, כבר הצליח לקבע את מנהיגות מתקן המים כמחליף הברז הלאומי. אלא שכל מתקן מים משתמש למעשה בצינור המים הרגיל של הבית וכדי למנוע מכם להיחשף למי ברז באיכות מסויגת, מתווסף למתקן גם פילטר שמטהר את המים. יש לחבר אותו רק לאחר שטיפה והוצאה של השסתום הסוגר אותו (מעין טבעת) ואז לפתוח את ברז ההזנה במכשיר ולמלא באמצעותו את המתקן. וזוהי עוד סיבה מדוע לא נמליץ על “עשו זאת בעצמכם” – יש לוודא שאין שום חיבור של המתקן לחשמל עד מילוי מוחלט שבו לא שומעים עוד את הזרימה וניתן לחבר את המתקן לחשמל. לרוויה!